Hos DAY ET er vi stolte af, at designe forskellige tasker og accessories til alle lejligheder - både til casual, arbejdet, træningen, shoppeturen, en tur på stranden eller parken, weekendturen, romantisk middag... Ja, til alle lejligheder...

Vi håber, at du kommer til at elske dem lige så meget, som vi gør og at du vil passe godt på dem, så kan de nemlig følge dig igennem hele livet. 

Vi ønsker, at vores accessories holder i mange år, så vi har lavet en guide med rengøringsinstruktioner og gode tips til at passe på dem. 

Men husk altid først, at læse hvad der står i mærket på din taske eller accessories. 

 

BOMULDS CANVAS

Vores tasker bliver produceret af almindeligt vævet stof, lavet af bomuld, linned eller hamp. Det er materialer, som er ekstremt holdbare og robuste. 

Sørg for at tømme din taske helt og fjern alt støv og snavs, inden du begynder at rengøre din taske.

Brug en fugtig, blød og hvid klud med varmt vand. Træk overskydende vand ud af kluden, og tør din taske af med omhyggelige, men faste bevægelser. Undgå at vaske læder beskæringer, knapper, indsættelser eller applikationer.

Samt undgå farvede dele, der kan føre til farve falmning og blødning.

Hvis tasken kun er lavet af vævet stof, kan du også lægge hele tasken i blød, i en håndvask fyldt med varmt vand og en lille mængde flydende sæbe, hvis print eller pynt på tasken kan tåle at komme i kontakt med vand.

 

LÆDER 

Vores tasker er lavet af naturlig skind og er unikke.

Hvert stykke af læder har et unikt udseende med små ufuldkommenheder og uregelmæssigheder, hvilket giver et autentisk look. 

Heldigvis er det simpelt at passe på læderprodukter. Mærker og ridser kan, hvis læderet bliver behandlet korrekt, tilføje endnu mere naturlig skønhed.

De fleste pletter kan fjernes med varm sæbevand. Brug en fugtig, hvid og blød klud, og fjern blidt pletterne med det varme vand indtil de er væk. Brug herefter en ren klud til at tørre de områder der har brug for ekstra opmærksomhed.

For at behandle mere stædige pletter, vil du skulle bruge et behandlings sæt til læder, og følge instrukserne for dette nøje. 

Til behandling af dybe ridser og slidte kanter vil du skulle bruge et balsam sæt til læder og en svamp for at kunne genskabe den naturlige skinnende overflade, ved at tilføje fugt til læderet. Dette vil også hjælpe med at holde læderet blødt og gøre tasken mere modstandsdygtig overfor hverdagens bump og ridser.  

 

MESH

De fleste af vores sportstasker er lavet af mesh, da det er et stærkt materiale og det giver et flot look. Tommelfingerreglen er, at fjerne snavset tøj og madrester fra tasken sidst på dagen.
Hvis du lægger mærke til nye pletter, så brug en blød klud med varmt sæbevand og gnub forsigtigt i cirkulære bevægelser. Glem ikke at lade din taske tørre helt, både indvendig og udvendig, så lad den være åben hen over natten. 

 

MICROFIBER, NYLON  AND POLYESTER

Du har kun brug for få ting når du skal rengøre dine nylon og microfiber accessories: en blød børste, en klud og flydende sæbe. 

Før du begynder skal du vide hvilken slags plet du skal fjerne da dette er afgørende for metoden.

Hvis du spilder på din accessory skal du med det samme fjerne pletten, for at undgå permanente mærker. Brug en fugtig, blød, hvid klud og tør forsigtigt pletten væk med koldt vand. Hvis det er nødvendigt, kan du bruge en lille smule flydende sæbe på pletten. Tør din accessory med det samme med hårtørre på lav styrke og varme.

Hvis du spilder nogen former for olie på dine nylon accessory - bil-olie, salat dressing og body oil - skal du fjerne så meget af fedt pletten, som muligt, med det samme. Brug en fugtig blød klud til at duppe på olie pletten, for at fjerne så meget du kan. Hæld en smule natron på pletten, brug en blød børste, gnub forsigtigt pulveret ind i fibrene. 

  • Undgå at bruge rengøringsmiddel på microfibre medmindre de egnet til microfibre.
  • Brug ikke vaskemiddel med blegemiddel til at rengøre nogen form for microfibre.
  • Vent ikke. Jo længere du venter jo sværere bliver det at fjerne pletten.
  • Microfibre er varmefølsomme, du skal ikke tørretumble din taske eller tørre den direkte med en varm hårtørrer.
  • Læg ikke din nylon eller microfiber taske i blød, for at rengøre. 

 

SILKE

Silke er et meget fantastisk og luksuriøst materiale, som har en smuk overflade. Udover at være et smukt stof, er følelsen af silke meget let og blødt, som en fjer.

Hvis du ønsker at beholde dine silke accessories for evigt, så skal du passe godt på dem. 

Silke kan bedst klare håndvask med et mildt vaskemiddel. Læg din accessory i blød i varmt vand, 3 til 5 minutter med en lille smule vaskemiddel, pak den derefter ind i et tørt håndklæde for at fjerne det meste af vandet. 

Hvis du har fået en plet, så prøv ikke at gnide på den med vand. Farven vil nemlig falme der hvor du gnedet. Et par dråber af eddike kan hjælpe med at fjerne pletterne. Du kan stryge silke, men husk altid at stryg på bagsiden af stoffet og med svag varme. Silke er et meget følsomt materiale og det burde altid holdes en smule fugtigt. Undgå at hænge silke direkte i solen i længere tid, farven kan nemlig falme og blive gulligt. 

 

ULD

Passer du godt på dine uld accessories, vil de holde dig varm i mange år. 

Det er altid bedst at håndvaske dine yndlings uld accessories. Hvis du ikke har tid og din accessory er mærket med “håndvask” kan du altid smide det i vaskemaskinen samlet og sætte maskinen på håndvask eller et uldprogram.

Vask i lunkent eller koldt vand og brug en mild sæbe eller flydende vaskemiddel. Læg i blød i 3-5 minutter og fjern blidt det overskydende vand, ved at rulle din accessory ind i et håndklæde. Herefter bør du lægge din accessory på en flad overflade så den kan tørre. 

Her kommer nogle gode tips til at passe på din accessory, når du rejser:

  • Du bør folde eller rulle din accessory løst ind i servietter, så den beholder deres form og ikke krøller.
  • Hvis din accessory er blevet krøllet, kan du hænge den i et damp fyldt badeværelse, damp eller stryg den med et varmt strygejern.

 

JACQUARD STOF

For at bibeholde standen af dine jacquard stof, så skal du støve dine accessories af med en blød børste eller en fugtig svamp. 

Under tørring, skal du undgå at stoffet får direkte sollys eller kontakt med diverse kemikalier.