Make Tomorrow Matter

Vi er forpligtet til at Make Tomorrow Matter ved at tage ansvar for den verden, vi lever i. Vi er ikke perfekte, men vi stræber efter at være den bedste version af os selv og træffe bedre valg hver dag for at arbejde for en bedre fremtid.Vi ønsker at være et relevant, formålsdrevet brand ved at holde fast i vores bæredygtige ambition: at skabe en relevant, gennemsigtig og ansvarlig virksomhed gennem et informeret og inspireret fællesskab, ved at være nysgerrige, modige og konstant udfordre status quo.

Hos Day Et har vi en holistisk tilgang til det at være et ansvarligt brand. Uanset om det drejer sig om radikal gennemsigtighed i forsyningskæden, materialevalg eller ændringer på hovedkontoret for at mindske vores miljømæssige fodaftryk. Det, der betyder noget, er den samlede effekt af alle de valg, vi træffer, store som små, hver dag. Gennemsigtighed er et grundlæggende princip for Day Et. Ved at give mere indsigt i vores processer og metoder ønsker vi at gøre det nemmere at træffe informerede valg i hverdagen og inspirere og uddanne vores samfund til at træffe mere ansvarlige valg.

Global Recycled Standard

Day Et er certificeret i henhold til GRS-standarden, der er certificeret af Control Union, licensnummer 1035592. Day Et har været certificeret siden december 2021.

Global Recycled Standard (GRS) verificerer procentdelen af genbrugsmateriale og sporer det fra genbrugsvirksomheden til det endelige produkt. Produkter, der er certificeret til Global Recycled Standard (GRS), indeholder genbrugsmateriale, der er blevet uafhængigt verificeret på hvert trin i forsyningskæden, fra genbrugsvirksomheden til det endelige produkt. Desuden har de certificerede anlæg opfyldt sociale, miljømæssige og kemiske krav på hvert trin i forsyningskæden.

Ansvarlighedsrapport 2023

Arbejdet med ESG har givet os et fundament, hvorfra vi kan udvikle og videre etablere Day Et som et ansvarligt brand. At have en struktureret tilgang til området har gjort os i stand til at navigere i en kompleks proces, hvilket giver os mulighed for at koncentrere os om de mest presserende problemer.

Vi er stolte af at fremhæve, at vi fra 2022 til 2023 øgede antallet af ansvarlige styles skabt af certificeret genanvendt materiale fra 44% til 64%.

Kom med på vores ansvarlighedsrejse og læs vores rapport her.

Menneskerettigheder

Det er vores ansvar at sikre, at de mennesker, der gør en stor indsats for at fremstille vores vidunderlige produkter, bliver behandlet ansvarligt og respektfuldt. Det kommer til udtryk i vores Code of Conduct, som følger FN's vejledende principper og menneskerettighedserklæringen og er baseret på de rammer, som Dansk Mode & Textil (DM&T) stiller til rådighed.

Disse principper er beskrevet i vores menneskerettighedspolitik for at sikre, at der er en klar forståelse af de etiske værdier og de principper, vi ønsker at opretholde i hele vores forsyningskæde, hvad angår menneskerettigheder og miljøansvar. Vores menneskerettighedspolitik revideres hvert år. Ud over vores menneskerettighedspolitik støtter vi os primært til BSCI-initiativet, og 75 % af vores direkte leverandører er BSCI-certificerede.

Politikker

Som modevirksomhed er vi bevidste om, at vi skaber en lang værdikæde. Derfor skal alle forretningspartnere i Day Ets forsyningskæde - som enten leverer processer eller komponenter til vores produkter - forstå og overholde Day Ets værdier og standarder. For at sikre dette har vi udviklet nedenstående politikker.

Alle tier 1-leverandører har underskrevet politikkerne og er blevet bedt om at kommunikere dem til underleverandører for at sikre, at de også opfylder Day Ets krav.

Læs mere om vores politikker her:

Code of Conduct

Climate and Environment policy

Affirm Groups Restricted Substance List

Human Rights Policy

Animal Welfare Policy